coaching

Wat is dat nou eigenlijk.. wandelcoaching?

Wandelcoaching is een vorm van coachen waar wandelen en de natuur wordt gebruikt. Samen gaan wij een wandeling maken van ongeveer 2 uur. Voor, tijdens en/of na de wandeling gaan wij in gesprek, ergens rustig zitten, zijn we interactief bezig met de natuur en doen wij oefeningen als begeleidende meditaties, visualisaties en/of affirmaties.

Door naar jouw verhaal te luisteren voel ik in wat jij mogelijk nodig hebt en welke oefening(en) we gaan doen. Soms ontstaat er ter plekke een nieuwe oefening aan de hand van wat jij zegt en hier besteed ik op dat moment extra aandacht aan.

Wat kan en mag jij verwachten?

Verwacht dat ik jou zo goed mogelijk zal begeleiden en adviseren om bewuster en positiever in het leven te laten staan. Ik stem mij altijd op jou en jouw energie af, waardoor geen enkele wandeling hetzelfde is.

Verder krijg je thuisopdrachten mee om te werken aan jouw bewustwording en de zaken waarvan ik vind dat ze voor jou op dat moment van belang zijn. Naast dit, laat al jouw verwachtingen los en stel je open voor wat er mogelijk is in het hier en nu.

mindfull wandelcoaching ontspan in het nu
mindfull wandelcoaching ontspan in het nu
mindfull wandelcoaching ontspan in het nu

Waarom wandelcoaching?

De voordelen van wandelen in de natuur tijdens een coaching traject zijn divers en verschillen per persoon. Er zijn genoeg redenen om coaching te combineren met wandelen in de natuur. Hieronder benoem ik de belangrijkste.

– De natuur is helend en werkt rustgevend. Hierdoor kun je je gemakkelijker ontspannen.

– Door te wandelen in de natuur ben je zelf fysiek aan het bewegen, maar komen jouw gedachtes en gevoelens ook letterlijk in beweging.

– In de natuur ben je echt even uit je dagelijkse gang van zaken en alle bijkomende verplichtingen, spanningen en bijkomende patronen. 

– Je krijgt rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken en makkelijker beslissingen kunt nemen. Stilte en beweging kan ruimte en rust in je hoofd creëren.

– Na een wandeling in de natuur voelen veel mensen zich minder angstig of somber en nemen de spanningen in jouw lijf en spieren af. De natuur onthaast, ontzorgt en werkt stress verlagend.

– In de natuur worden je zintuigen meer gestimuleerd dan wanneer je binnen in een stoel stilzit. Zo beleef je meer lichamelijke prikkels en ben je in betere verbinding met jouw lichaam.

De  Natuur is een fijn en effectie middel voor ontspanning

De prikkels die uit de natuur komen zijn zacht en harmonieus. Ze zijn niet sterk op de voorgrond aanwezig en schreeuwen niet om onze aandacht zoals iemand anders dat kan doen of het stadse leven met al haar verkeer of alle informatie die wij binnenkrijgen door alle beeldschermen heen zoals telefoons, laptops en tv’s.

Die zachte harmonieuze prikkels.. Die geven je rust en ruimte om je gedachtes, gevoelens en emoties de ruimte te geven die het nodig heeft. Om ze aan je voorbij te laten gaan en te verwerken zonder dat je constant overprikkelt raakt van nog meer input, nog meer informatie van anderen, je afspraken, het drukke verkeer en alle apparaten met een beeldscherm.

mindfull wandelcoaching ontspan in het nu
over mij ontspan in het nu

Wat is het doel?

Uiteindelijk is het doel jou bewuster te maken van jezelf, jouw lichaam en alle gedachtes en emoties die voorbij komen. Om zo bewuster en positiever in het leven te staan, vanuit een ander perspectief te kijken en hopelijk met meer energie en passie om volledig deel te kunnen nemen aan het leven.

Voelt dit als iets wat bij jou past. Neem dan vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Kennismaking

Wil je eerst een kennismaking- en proefwandeling om het te ervaren hoe het is, dan kan!
De kosten voor een proefwandeling van 1,5 uur is €30.
De kosten voor een 2 uur durige mindfull wandeling is €60.

Wil jij een echt de verbinding met jezelf versterken en bewuster en positiever in het leven staan? Kies jij ervoor om de diepte in te gaan en samen met mij te ontdekken waar jouw knelpunten liggen?

Boek dan nu een vierweekse traject met elke week één wandeling en wekelijks een thuisopdracht. In dit traject gaan wij samen dieper in op de onderwerpen die naar voren komen. De kosten voor een vierweekse traject is €200.  

Je mag mij bereiken via:
Telefoon: 06-48620287
Email: info@ontspaninhetnu.nl

mindfull wandelcoaching ontspan in het nu